Home » x Other Posts » IBM bulut ortamında test sürüşü (DaaS – Desktop as a Service)

IBM bulut ortamında test sürüşü (DaaS – Desktop as a Service)

Firmaların bulut bilşimde yarıştığı şu günlerde her an yeni bir çözümle karşılaşıyoruz. IBM’in sunduğu SBDIC (Smart Business Desktop on the IBM Cloud) ortamı da bu çözümlerden birisi. İsminin karmaşıklığına bakmayın zira burada sunulan çözüm uzak masaüstü üzerinden bir sanal bilgisayara bağlanmak.

DaaS (Desktop as a Service) ismi verilen bu çözüm kişilerin internet bağlantısı olan herhangi bir yerden sanal bir bilgisayara bağlanmasını sağlıyor. “Zaten bir bilgisayar kullanıyorum neden başka bir bilgisayara bağlanmak zorunda kalayım?” diye düşünmeyin çünkü:

  • Kullandığınız bilgisayarın donanımsal özellikleri yapmak istediğiniz iş için yeterli olmayabilir
  • İstediğiniz programlar kullandığınız bilgisayarda olmayabilir

Sanal bir bilgisayar kullanmak için pek çok neden söyleyebiliriz. Dolayısıyla DaaS ürünlerinin artacağını tahmin etmek zor değil.

SBDIC’nin dikkat çeken özelliği hızı ve sadeliği. Bu özellikler tercih sebebi olabilir. Ayrıca iPad, iPhone ve iPod Touch desteği de bulunuyor.

Ned Sahin

Blogger for 20 years. Former Microsoft Engineer. Author of six books. I love creating helpful content and sharing with the world. Reach me out for any questions or feedback.

Leave a Comment